Motoren en auto in beslag genomen na vondst hennepkwekerij

woensdag 13 januari 2016

Alphen aan den Rijn - De politie heeft dinsdag 12 januari een hennepkwekerij in een bedrijf aan de Eikenlaan ontdekt en ontmanteld. Een 26-jarige Goudse, een 56-jarige Moordrechtse en een 58-jarige Rotterdammer zijn aangehouden. De politie doet nog verder onderzoek.

De politie had informatie dat in het pand mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was en heeft daar eerst vooronderzoek verricht. Bij het pand, een motorzaak, werd inderdaad een sterke henneplucht geroken. Dinsdag werd verder in het pand gekeken waarbij een kwekerij werd ontdekt. Er werden twaalf vuilniszakken met hennepplanten/toppen weggehaald. Om hoeveel kilo hennep het precies gaat wordt nog bekeken.

De politie heeft naast de hennep, ook een geldbedrag, drie motoren en één auto in beslag genomen. De politie werkt nauw samen met het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst  om henneptelers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont. De autoriteiten zullen per zaak bekijken op welke wijze crimineel vermogen het meest efficiënt kan worden afgepakt. Dat kan onder meer door de rechter hennepgeld verbeurd te laten verklaren of door een ontnemingszaak te starten. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe het criminele geld wordt afgepakt, áls het maar wordt afgepakt.

 

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp