Recherche zoekt getuigen steekincident Leiden

vrijdag 15 januari 2016

Leiden - De recherche in Leiden is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een steekincident donderdagmiddag 14 januari op de Haarlemmerstraat. Door toedoen van een nog onbekende man raakte een 44-jarige man uit Amersfoort ernstig gewond.

Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie de melding dat bij een parfumerie op de Haarlemmerstraat iemand door de ruit naar binnen gevallen was nadat hij werd achterna gezeten. Een toevallig passerende verpleegster had zich, in afwachting van de komst van de huldiensten, ontfermd over het hevig bloedende slachtoffer. Op basis van getuigenverklaringen en een eerste verklaring van het slachtoffer werd duidelijk dat het slachtoffer op de Haarlemmerstraat was achtervolgd door een hem onbekende man die hem vanuit het niets had aangevallen. Het slachtoffer bleek meerdere messteken te hebben en moest bij aankomst in het ziekenhuis direct worden geopereerd. Hij zal naar verwachting voorlopig nog in het ziekenhuis moeten blijven.

Ondertussen was in de Leidse Binnenstad een grootscheepse zoekactie naar de verdachte gaande. Ondanks een verspreid signalement en meerdere tips van oplettende burgers werd de gezochte man niet gevonden.

De verdachte was een blanke man van ongeveer 35 jaar oud en 1.75m lang. Hij had halend blond haar en droeg donderdag een baardje. Hij was gekleed in een donkere jas met daaronder een spijkerbroek. De man is na het incident gevlucht in de richting van de kruising van de Haarlemmerstraat met de Lange Mare.

De districtsrecherche in Leiden onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien van het steekincident of is u opgevallen dat het slachtoffer werd gevolgd? Herkent u iemand in het beschreven signalement van de verdachte of heeft u gezien waar de man naartoe is gegaan na het incident? Neemt u dan contact op met de recherche via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp