Vierde verdachte overval woning Weerdestein aangehouden

dinsdag 25 augustus 2015

Alphen aan den Rijn - De politie heeft maandag 24 augustus een 15-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval. De jongen is de vierde verdachte die is aangehouden in dit onderzoek. De verdachte wordt donderdag 27 augustus voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De districtsrecherche van Alphen aan den Rijn-Gouda hield injuli jl. al drie andere jonge verdachten aan voor de overval die in de nacht van8 op 9 juli 2014 werd gepleegd. De bewoonster van de woning aan de Weerdesteinwas die bewuste nacht thuis een film aan het kijken toen om 00.20 uur de deurbelging. Het slachtoffer dacht dat het een vriendin was en deed open.

Er stonden echter vier personen voor haar deur die direct naarbinnen liepen en de vrouw duwden waardoor ze viel. De vier droegengezichtsbedekkende kleding. De vrouw moest op de grond gaan liggen en stil zijn.Terwijl zij in de gaten werd gehouden werd haar huis doorzocht. Na ongeveer 10minuten gingen de daders er vandoor. Het slachtoffer kon toen alarm slaan.

Behalve dat de vrouw heel erg geschrokken was, raakte ze nietgewond. Er werden wat waardevolle spullen meegenomen uit de woning. Onder andereeen laptop en een iPad. Getuigenverklaringen zorgden voor nieuwe aanwijzingenwaarop uit onderzoek de drie minderjarige verdachten van 14,15 en 16 jaar bekendwerden.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp