Leidse straatrover dreigt bij aanhouding

zaterdag 31 januari 2015

Leiden - Agenten hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag 31 januari een 30-jarige Leidenaar aan op verdenking van een straatroof op vrijdagavond. De verdachte pleegde verzet, beledigde de politieagenten en bedreigde hen met de dood.

Een 48-jarige vrouw uit Den Haag werd bij een PIN-automaat in deHooglandse Kerksteeg beroofd. De politie stelde meteen een onderzoek in. Deverdachte kwam in beeld op beveiligingscamera?s, waarbij hij door agenten werdherkend. De 30-jarige verdachte werd nog diezelfde nacht aangehouden, waarbijhij volledig voldeed aan het opgegeven signalement. Tijdens deze aanhoudingpleegde hij verzet, beledigde bij de agenten en bedreigde hen met de dood.

De 48-jarig vrouw deed aangifte van beroving. Ook de agentendeden aangifte tegen de verdachte.

Geweld tegen politiemensen of anderen met een publieke taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegenpolitiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Dedader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor hetveroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegenpolitiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp