Verdachten vast voor serie woninginbraken

woensdag 11 november 2015

Alphen aan den Rijn - Twee mannen van 26 jaar uit Koudekerk aan den Rijn, zitten voor negentig dagen vast op verdenking van het plegen van een serie woninginbraken danwel pogingen daartoe en het voorbereiden ervan. Een 18-jarige plaatsgenoot zit in voorlopige hechtenis en moet volgende week voor de Raadkamer verschijnen. De politie was een onderzoek gestart na een inbraak in mei van dit jaar in een woning in Alphen aan den Rijn waarbij de kluis werd gekraakt.

In het rechercheonderzoek dat volgde kwam de politie verdachten op het spoor die op dezelfde wijze inbraken in de woningen. Dit gebeurde door het cilinderslot van de voordeur eruit te trekken. Vervolgens werd in meerdere woningen de gehele kluis gestolen of ter plekke opengebroken. Er werden ondermeer geld, sieraden en pasjes weggenomen. Met de pasjes werd later ook geld gepind.

De recherche houdt de verdachten verantwoordelijk voor in ieder geval dertien woninginbraken. De politie vermoedt echter dat de verdachten, die in wisselende samenstelling werkten met zogenoemde loopjongens, meer inbraken hebben gepleegd. Behalve de drie verdachten die nog vast zitten werden nog een 17-jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk en een 16-jarige jongen uit Hazerswoude-Dorp aangehouden. Deze twee verdachten zitten niet vast.

De drie verdachten kregen van een aantal loopjongens informatie over bewoners die op het punt stonden met vakantie te gaan. De jongens hielden de woningen waar een caravan of vouwwagen voor de deur stond in de gaten. Al snel nadat de bewoners voor een vakantie waren vertrokken werden de hoofdverdachten geïnformeerd waarna deze hun slag sloegen. De inbraken vonden plaats in Koudekerk aan den Rijn, Alphen aan den Rijn en Hazerswoude-Dorp. De 16-jarige verdachte die kennelijk onder druk werd gezet had zelfs goederen uit zijn ouderlijke woning buiten gezet en het op een inbraak laten lijken om op die manier een vermeende schuld bij de hoofdverdachten af te lossen.

De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp