Politie houdt 33-jarige man aan met inbrekerswerktuig

maandag 13 april 2015

Voorschoten - Agenten werden op zondag 12 april, omstreeks 19.30 uur, op de Joke Smitlaan aangesproken door een getuige die een man door diverse tuinen aan de Wilhelmina Druckererf had zien struinen.

De getuige had nog maar net het signalement van de verdachte aande agenten doorgegeven toen zij hem op de Joke Smitlaan zagen lopen. Agentenspraken de 33-jarige man uit Leiden aan, waarbij meerdere getuigen zeiden datdeze man zojuist door diverse tuinen was gelopen waarbij hij aan deuren vanwoningen en tuinhekken zat. De man, een bekende van de politie, werd daaropaangehouden. Hij droeg tevens een kniptang bij zich. Dit wordt beschouwd alsinbrekerswerktuig. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordeningopgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee eeninbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteitbij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen hetovertreden van dat verbod.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp