Twee bejaarde vrouwen slachtoffer van babbeltruc

donderdag 18 december 2014

Oegstgeest - Twee bejaarde vrouwen zijn op donderdag 11 december slachtoffer geworden van personen die met een smoesje aan de deur komen. Een van hen werd slachtoffer van iemand die zich voordeed als een CAK-medewerker, de andere door een messenslijper.

Op donderdag 11 december werd er bij een 91-jarige vrouw op dePresident Kennedylaan aangebeld door een vrouw die zich voordeed als iemand vanhet CAK (Centraal Administratie Kantoor). De vrouw zou geld terugkrijgen als zijeen formulier in zou vullen. Het slachtoffer vermoedde niets en liet deverdachte binnen. Toen het slachtoffer boven iemand dacht te horen en op dealarmknop wilde drukken, nam de verdachte de benen.

Lange Voort

Dezelfde dag werd een 83-jarige vrouw uit Oegstgeest slachtoffervan een messenslijper. De man kwam aan de deur om messen te slijpen. Na langaandringen van door de verdachte stemde de vrouw ermee in om zes messen te latenslijpen door de man. Helaas had de bewoonster geen prijs afgesproken. Toen deman na een half uurtje met de geslepen messen terug kwam moest zij 250 euroafrekenen.

Waarschuwing

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm vancriminaliteit. Veel mensen denken dat dit "hen niet zal overkomen''. Toch looptiedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc.Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende.Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie encontroleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (oflaat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geefnooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de "bank" of de "politie" belt ofvoor uw deur staat. Geen enkele officile instantie zal u ooit om uw pincodevragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen diebij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze nietbij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp