Aanhouding na verduistering geluidsapparatuur

vrijdag 22 mei 2015

Alphen aan den Rijn - De politie heeft op vrijdag 15 mei een 27-jarige man uit Uithoorn op een bedrijventerrein in Capelle aan den IJssel aangehouden op verdenking van verduistering c.q. oplichting. Begin april werd aangifte gedaan van verduistering van professionele geluidsapparatuur dat enkele dagen daarvoor was gehuurd.

Twee mannen en een vrouw huurden in maart bij een bedrijf inAlphen aan den Rijn de geluidsapparatuur die een waarde heeft van ruim 50.000euro. De apparatuur werd echter niet terug gebracht op de afgesproken dag. Depolitie stelde een onderzoek in en het spoor leidde uiteindelijk naar een pandin Capelle aan den IJssel. Besloten werd die vrijdag samen met collega's van deeenheid Rotterdam een instap te doen en de verdachte aan te houden. Bij dezeinstap assisteerden naast collega's van district Oost ook Team Parate Eenheid ende hondenbrigade.

In het pand werd naast de gezochte verdachte ook tweegesignaleerden aangehouden. Tevens werd er een hoeveelheid drugs aangetroffen.De drugs is inbeslag genomen en wordt vernietigd. Ook de gestolengeluidsapparatuur werd gevonden en meegenomen om terug te geven aan de eigenaar.Uit onderzoek bleek dat de verdachte bij het huren van de apparatuur zichlegitimeerde met een gestolen paspoort en ID-bewijs.

De verdachte zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden. Hij ismaandag 18 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris die de voorlopige hechtenisheeft geschorst onder een aantal voorwaarden waaraan verdachte zich moet houdentot aan de zitting.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp