Hennepkwekerij opgerold

woensdag 22 oktober 2014

Leiden - Agenten hielden dinsdag 21 oktober de bewoner van een woning aan de Willem de Zwijgerlaan aan na het aantreffen van een hennepkwekerij.

De politie had aanwijzingen dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zijn in debewuste woning. Zij stelden om 15.00 uur een onderzoek in en betraden de woning.In de woning werden enkele kweekruimten aangetroffen met een klein aantalhennepplanten. De hennep en de benodigdheden om het te kweken zijn in beslaggenomen en vernietigd. De 35-jarige bewoner is aangehouden. Zijn betrokkenheidwordt onderzocht.

Hennepkwekerijen

Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen hetrisico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendienwordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politiewerkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en socialedienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk. Daarnaast veroorzakenhennepkwekerijen voor de omgeving veel schade en overlast door lekkage en stank.Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan Leiden tot brandgevaarlijkesituaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wiju contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniemdoorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp