Hennepkwekerij in bedrijfspand

vrijdag 29 mei 2015

Sassenheim - In een bedrijfspand aan de Industriekade ontmantelde de politie donderdag 28 mei een hennepkwekerij.

In het pand troffen agenten een kwekerij aan met 488 hennepplanten. Dekwekerij was ingericht in een koelcel met daarin weer drie aparte ruimtes waarde hennep werd geteeld. Er bleek sprake van illegale stroom- en waterafname. Depolitie nam de kwekerij en toebehoren - waaronder 44 assimilatielampen - inbeslag. Naar de gebruiker van het pand wordt een onderzoekingesteld.Hennepteelt is strafbaar. Je loopt hiermee niet alleen hetrisico op celstraf, maar ook op enorme boetes en/of beslaglegging. Bovendienwordt alle kweekapparatuur altijd in beslag genomen en vernietigd. De politiewerkt samen met partners zoals gemeente, woningbouwverenigingen en socialedienst om henneptelers af te straffen waar mogelijk.

Daarnaast veroorzaken hennepkwekerijen voor de omgeving veelschade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroomafgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.

Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragenwij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw meldinganoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp