Grote hennepkwekerij in bedrijfspand H. Kamerlingh Onnesweg

vrijdag 13 januari 2017

Alphen aan den Rijn - De politie heeft donderdag 12 januari een grote hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de H. Kamerlingh Onnesweg aangetroffen en ontmanteld.

De politie heeft een 35-jarige Gouwenaar als verdachte verhoord. In het pand was de kwekerij in vier ruimten opgezet. In totaal stonden er 1380 hennepplanten en in een droogruimte werd 4800 gram gedroogd hennep aangetroffen. Het water voor de kwekerij werd illegaal afgenomen. Hiervan zal aangifte worden gedaan. De politie heeft de kwekerij ontmanteld.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp