Drie aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij in woning

woensdag 2 september 2015

Rijnsburg - De politie heeft dinsdagavond 1 september een hennepkwekerij in een woning aan de Dahliastraat ontdekt en ontmanteld. De politie had een tip gekregen over de vermoedelijke kwekerij.

De politie trof op de zolder inderdaad een kwekerij aan met 154 hennepplanten. Hierop werden drie aanwezige personen, twee mannen van 32 en 51 jaar en een 57-jarige vrouw, aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgenomen. Het energiebedrijf zal hiervan aangifte doen. De planten en de apparatuur van de kwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd.

De politie maakt proces-verbaal op en geeft haar bevindingen door aan de gemeente en de woningbouwvereniging.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp