Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerijen

woensdag 16 oktober 2013

Alphen aan den Rijn - De politie heeft dinsdag 15 oktober twee hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld. De politie had informatie over de vermoedelijke hennepkwekerijen en heeft dinsdag bij de woningen gekeken.

Een kwekerij was ondergebracht in een schuur aan deSeringenstraat. Daar waren twee kweektenten, waarvan er n leeg was. In deandere zaten 38 hennepplanten. De bewoner, een 28-jarige man, is aangehouden.

Op de zolder van een woning aan de Westkanaalweg was eenkwekerij met 700 planten. Ter plaatse werd een 67-jarige man aangehouden.

Alle apparatuur en planten van de kwekerijen zijn inmiddelsvernietigd. De politie doet verder onderzoek.

Meld hennepkwekerijen

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage enstank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans opbrand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is terelateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico?s op voor de veiligheid in debuurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewonersen wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Belde politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen iseen misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie,woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen.Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kwekerstevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp