Ruim 2300 kilo illegaal vuurwerk

donderdag 18 december 2014

Leiden - De politie trof woensdagavond 17 december op de Vlietweg ruim 2300 kilo zwaar illegaal vuurwerk aan. Een 31-jarige man uit Voorschoten werd aangehouden.

De politie kwam de partij vuurwerk op het spoornadatop dinsdag 16 decembereen 44-jarige man uit Den Haag en een 45-jarige man uit Leiden werdenaangehouden,voor de handel in zwaar illegaal vuurwerk op de WesterlijkeRandweg. In de woning van de 44-jarige Hagenaar werd toen ook alzwaar illegaalvuurwerk aangetroffen.

Onderzoek

De politie nam naar aanleiding van dit onderzoek op woensdagavond rond 23.30uur ook poolshoogte in een schuur aan de Vlietweg. Daarbij werd nog eens ruim2300 kilo zwaar illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie hield op hetterrein een 31-jarige man uit Voorschoten aan. Hij is overgebracht naar hetpolitiebureau voor verhoor.

De grote partij vuurwerk werd naar een veilige locatie overgebracht en zalworden vernietigd.

Illegaal vuurwerk

Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving dieniet voldoet aan de inrichting cq veiligheidseisen, bv een woning of een garage,levert een enorme brand en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor hetopslaan van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. Daarnaast merkt de politie datjongeren het veelal illegaal en zwaarder vuurwerk gebruiken om daarmeevernielingen aan te richten aan het straatmeubilair zoals een abri, postbus,vuilnisbak of anderszins. Vele van dergelijke goederen gingen de afgelopen jarende lucht in. De schade bedroeg vele duizenden euro's.

Straffen

Het Korps heeft met het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt overde vervolging van de handel, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk. Incombinatie met het opblazen en of vernielen van straatmeubilair gaat het OMforse straffen eisen. Straffen die kunnen Leiden tot enkele weken hechtenis enof gevangenisstraf. Bel M! Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerkopgeslagen ligt of op een niet toegestane manier verhandeld wordt? Bel directmet Meld Misdaad Anoniem, via het gratis nummer 0800-7000.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp