Voorkom diefstal van je fiets

dinsdag 29 augustus 2017

Alphen aan den Rijn - De politie in Alphen aan den Rijn vraagt uw aandacht voor het aantal fietsendiefstallen in deze plaats. Eind van de zomer ziet zij vaak een piek in het aantal gestolen fietsen.

De afgelopen twee weken zijn de meeste fietsen, vooral de merken Gazelle en Batavus, weggenomen vanaf de omgeving Vliestroom en het centrum. In een aantal gevallen is gebruik gemaakt van een loper om de fiets van het slot te halen. De politie adviseert daarom om de fiets zoveel mogelijk in een bewaakte fietsenstalling te plaatsen of als dat niet mogelijk is met een 2e slot ergens aan vast te maken.Dit jaar, tot en met juli, is er 250 keer aangifte van fietsendiefstal gedaan. In dezelfde periode in 2016 waren dat er 209. Het jaar 2016 sloot af met 456 fietsendiefstallen. Het aantal fietsendiefstal moet minder en daarom wijst de politie op deze cijfers en op meer tips om diefstal van je fiets te voorkomen.

Bewaakte fietsenstallingen vind je in het centrum (Biesieklette) aan de De Vest 3 en aan het Fossapad 3. Deze zijn gratis. De fietsenstalling op het Fossapad is van maandag tot en met zondag tot 01.00 uur geopend.Bij het station, tegen betaling, (Fietspoint Oldenburger) aan de De Verbinding 1.

Hoe voorkom ik dat mijn fiets wordt gestolen?Doordat de fiets herkenbaar is aan het framenummer en daardoor moeilijker verkoopbaar, wordt een potentiële dief afgeschrikt. Fietsen die toch worden gestolen, kunnen aan de hand van dit unieke nummer makkelijker worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Het is dan wel belangrijk dat er aangifte van de diefstal is gedaan.

Via aangiftes weet de politie welke plekken interessant zijn voor dieven. Door deze locaties in kaart te brengen kan de politie gerichter surveilleren en uitkijken naar fietsendieven. Daarnaast maakt de politie gebruik van ‘lokfietsen’ in gebieden waar met regelmaat fietsen worden gestolen. Deze fietsen staan op straat en worden door agenten onopvallend in de gaten gehouden. De lokfietsen bevatten tevens speciale beveiligingsapparatuur, waardoor de politie een signaal krijgt als de fiets wordt verplaatst.

Vermoedt u diefstal va een fiets? Bel dan 1-1-2. Heeft u meer informatie over diefstal danwel heling van fietsen, maar u wilt anoniem blijven? Neem dan contact op met meld misdaad anoniem via 0800 – 7000.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp