Verdachte van serie diefstallen uit fietstassen aangehouden

woensdag 13 november 2013

Leiden - Met de aanhouding van een 31-jarige Leidenaar denkt de recherche een serie diefstallen uit fietstassen en pogingen daartoe te hebben opgelost. De diefstallen vonden plaats tussen 6 oktober en 5 november in Leiden en Voorschoten.

De werkwijze was steeds hetzelfde. Een man op een scooter volgdefietssters die hun (hand)tas in een fietstas hadden gedaan of op de bagagedragerhadden liggen. Hij kwam naast ze rijden, nam de (hand)tas weg en ging ervervolgens vandoor.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek dat de recherche instelde naar de reeks diefstallenkwam de 31-jarige Leidenaar in beeld als verdachte. Hij is op dinsdag 12november aangehouden. In zijn woning troffen rechercheurs een smartphone aan,die op 28 oktober werd buitgemaakt bij de diefstal van een tas op deLammenschansweg. De recherche zet het onderzoek naar de diefstallen voort.

Voorkom diefstal

De politie adviseert om geen waardevolle spullen in uw fietstassen tevervoeren. Uw hand- of schoudertas kunt u het beste omhangen. Stop uwportemonnee en sleutels goed weg. Bijvoorbeeld in uw binnenzak of een jaszak diekan worden afgesloten met een rits.

Lees meer over straatroof.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leiderdorp | 112 alarmeringen Leiderdorp | Goedkoop Tanken in Leiderdorp | Supermarkten in Leiderdorp | Weerbericht Leiderdorp